Zo na de zomer of op bepaalde momenten dat je haar wat slapper is en een oppepper kan gebruiken is dit ritueel een aanrader. Je kunt deze behandeling heerlijk bij je  EMME salon laten doen of je maakt er een speciaal moment voor jezelf van lekker thuis. Je verdeelt de  09 Old Solution over ongewassen haar. Dit laat je lekker de hele nacht inwerken (of 20 minuten onder een warmte bron met kapje). Daarna was je het met de 07 Tonic shampoo en heraal dit en laat het 2 a 3 minuten inwerken. Spoel uit, verwijder het meest vocht en verdeel de 15 Hydrating mask over het haar, kam het lekker door en laat het 5 tot 15 minuten inwerken. Geniet van de geurbeleving en ontspan. Daarna lekker uitspoelen en drogen als gewenst.

Dit ritueel kun je zeker 1 keer in de maand herhalen en is ideaal voor het versterken, opvullen van de zwakke plekken in je haar en optimale hydratatie en volume. 

En zeker na de zomer een hele fijne behandeling om je haar te verzorgen tegen deze punten.

1. Droog, beschadigd haar

Oók je haar moet gehydrateerd worden in de zomer: de zon droogt het namelijk uit. Ook het zoute zeewater en chloor uit het zwembad hebben een uitdrogend of zelfs beschadigend effect op je lokken. 15 Hydrating mask zorgt hiervoor.

2. Vette hoofdhuid

Warm weet stimuleert de aanmaak van huideigen oliën, waardoor je hoofdhuid en je haar vet kan worden. Met de  07 Tonic shampoo en conitioner of DETOX is daar een heel fijn scrub product voor

3. Vervaagde haarkleur

Door zon, zee en chloorwater vervaagt de kleur van je haren sneller. Met als gevolg dat de kleur van je haren er vaak wat minder glanzen uit ziet dan normaal.  09 Old Solution zorgt dat je haar de kleur weer mooi reflecteert

4. Gesleten punten

Zonneschade aan je haar kan uiteindelijk zorgen voor gespleten haarpunten. 

Wat kun je doen?

Hydrateren, beschermen en herstellen. Dat zijn de drie kernwoorden voor jouw zomerhaar.

Hydrateren: herstel de vochtbalans in je haar door het te wassen met een vochtinbrengende shampoo. Gebruik ook altijd na het wassen een conditioner en geef je haar elk weekend een extra oppepper door een vochtherstellend masker te gebruiken.

Beschermen: bescherm ook je haar tegen UV-stralen door een speciale spray of olie te gebruiken. deze ‘zonnebrand voor je haar’ bevatten UV-filters die het haar beschermen. Daarnaast bevatten deze producten vaak ook allerlei ingrediënten die je haar extra hydrateren, mooi laten glanzen of juist makkelijk doorkambaar maken.